Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rekordok könyve

2011.05.08

Ugyan ki ne hallott volna még a híres Rekordok Könyvéről, amelybe jelentkezhet bárki, aki valami eddig még nem nyilvántartott rendkívüli teljesítménnyel elő tud rukkolni.

Azt a tényt, hogy a Magyar Rendőr szép is, meg okos is, már többször is hangoztattuk és nem győzzük eleget ismételni. A Rekordok Könyvébe azonban a Magyar Rendőr mégsem e kétségkívül nagyszerű és pozitív tulajdonságokkal fog bekerülni.

A Magyar Rendőr ugyanis szívós, mint a svéd acél, elnyűhetetlen és kortalan. Ebből következően tehát teljesen érthető és logikus, hogy a nyugdíjkorhatárt nem, hogy fel kellett, hanem egyenesen kötelező volt felemelni. Remélhetően azonban ez csak a kezdet. A folyamatosan javuló teljesítmények az egyre növekvő elnyűhetetlenség eredményeképpen várható és megint csak azt kell mondani logikus, sőt szinte kötelező, hogy a nyugdíj korhatárt tovább is kell emelni. Határ a csillagos ég. (Hűha, ezt már mondta valaki!). Na, mindegy, lényeg az, hogy a nyugdíj korhatárt  - feltehetően a legjobbak követelésére -  célszerű lenne mindjárt, vagy legalább is nemsokára  99 (azaz kilencvenkilenc) évre felemelni.

Ebben a sajátos esetben ugyanis  - néhány szégyenteljes kivételtől eltekintve -  a Magyar Rendőr szolgálatteljesítés közben fog elhúnyni. Ebből persze homlokegyenesen következik, hogy mindannyiuknak kijár majd  a "hősi halott" elismerő cím, amelyet a koporsón, vagy az urnatartón elhelyezett kis réztáblán fognak feltüntetni, eleinte. Később a tábla anyaga rézjellegű műanyagra változna, mert sajnos a réz világpiaci ára sajnos néha nagyon megugrik. A rezet pedig gyűjteni kell, nem temetni.

Ezek után már csak technikai kérdés, hogy például a bűnözőkkel vívott tűzharcban elesett rendőrőket, vagy más a szolgálatteljesítés közben életüket vesztett rendőröket hogy fogjuk ezután nevezni. Eddig ugyanis ők voltak a hősi halottak. Innentől kezdve őket "rendkívüli hősi halott" címmel fogjuk megkülönböztetni az egyébként természetes (?)  módon megnövekedett létszámú "rendes hősi halottól".

 Na, ezzel megvolnánk. Egyelőre, legalább is. A kialakult helyzet azonban még ekkor sem tekinthető véglegesnek. A romló gazdasági tényezőkre való tekintettel lehetséges, hogy további kényszerintézkedéseket kell megtenni, addig is érdemi és reményteljes jelenkezésüket beadhatják a magyar rendőrök a Rekordok Könyvébe. Már látni véljük  a feliratot:

A világ leghosszabb szolgálati idejű rendőrei között abszolut első: Magyarország.  

A világ legjobban megfizetett rendőrei című kategória első helyéért pedig még egy kicsit gyúrni kell.

Ehhez kíván erőt, egészséget és elnyűhetetlen lelkesedést:

 

a MAREVI.

 

 

rendved-tuntet.jpg